...
پیام معاون غذا و دارو به مناسبت هفته جهانی آگاه سازی داروهای آنتی میکروبیال
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به مناسبت هفته آگاه سازی در زمینه داروهای آنتی میکروبیال اظهار داشت: هدف از نامگذاری این هفته افزایش آگاهی عمومی و جهانی درخصوص مقاومت میکروب ها به داروهای آنتی میکروبیال است که از معضلات جدی در درمان عفونت ها محسوب می شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر حجت اله انصاری تصریح کرد: هفته جهانی آگاهی سازی در زمینه داروهای آنتی میکروبیال از ۲۷ آبان لغایت ۳ آذر ماه است که شعار سال ۲۰۲۲ در این هفته " همه با هم برای پیشگیری از مقاومت به داروهای ضد میکروبی " اعلام شده است.
وی ادامه داد: آنتی بیوتیک ها داروهای قدرتمندی هستند که عفونت های خاصی را درمان می کنند و در صورت استفاده صحیح می توانند جان انسان ها را نجات دهند. آنها یا از تولید مثل باکتری ها جلوگیری می کنند یا آنها را از بین می برند.
وی با بیان اینکه اگر افراد از آنتی بیوتیک ها بیش از حد ، یا به اشتباه و خودسرانه استفاده کنند، باکتری ها ممکن است مقاوم شوند، گفت: این بدان معنی است که آنتی بیوتیک در برابر آن نوع باکتری کمتر اثر می کند، زیرا باکتری توانسته است سیستم دفاعی خود را بهبود بخشیده و در برابر آنتی بیوتیک مقاوم شود.
دکتر انصاری توصیه کرد: برای اطمینان از این که باکتریها، از بین رفته و قادر به تکثیر و انتشار به سایر قسمت های بدن نیستند ، از آنتی بیوتیک ها فقط در صورت نیاز و تحت نظر پزشک استفاده گردد. زیرا در غیر این صورت میکروب ها دیگر به آنتی بیوتیکی که برای از بین بردن آنها طراحی شده پاسخ نمی دهند و به این ترتیب تجویز و مصرف نامناسب آنتی بیوتیک ها باعث افزایش بروز مقاومت آنتی بیوتیکی می شود.
دکتر انصاری خاطرنشان کرد: از نکاتی که باید درخصوص مصرف آنتی بیوتیک ها مورد توجه قرار بگیرد ، به موارد متعددی میتوان اشاره کرد، از جمله اینکه ؛
تنها پزشک است که ميتواند از بين انواع مختلف آنتی بيوتيکها ، آنتی بيوتيک مؤثر بر بيماری فرد را تشخيص دهد.
آنتی بيوتيکهای مورد مصرف خود را نباید به ديگران پيشنهاد کرد حتی اگر علائم يکسان وجود داشته باشد.
استفاده درست و به موقع از آنتی بیوتیک ها، به معنای مصرف کمتر آنتی بیوتیک نیست، بلکه به معنای استفاده از آنتی بیوتیک مناسب، با تشخیص صحیح بیماری و در مدت زمان لازم و کافی است.
قبل از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک، حتما از پزشک مشورت بگیرید.
دوره درمان با آنتی بیوتیک ها را حتی در صورت احساس بهبودی، کامل کنید.
وی موکدا تجویز و مصرف غیرمنطقی داروها ، از جمله انواع آنتی بیوتیک ها و بی توجهی بیماران به درمان توصیه شده توسط پزشک معالج و خود درمانی را از علل بروز مقاومت میکروبی عنوان کرد و اظهار داشت:
آنتی بیوتیک ها بر بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا بی تاثیرند و تجویز آنها به مقاومت میکروبی منجر خواهد شد.
همچنین وی درخصوص آنفلوانزا که در فصل پاییز از جمله بیماری های شایع میباشد، اذعان داشت: آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است که با تب ، لرز، سردرد، سرفه خشک، گلو درد و درد عضلانی همراه است.
آنفلوانزا سبب احساس ضعف و ناتوانی مفرط در فرد شده و این بیماری را باید به ویژه در سالخوردگان و افراد مبتلا به ناراحتیهای مزمن، قلبی و عروقی جدی تلقی کرد.
آنفلوانزا یک بیماری واگیر شدید معرفی میشود که از طریق سرفه یا عطسه می تواند منتقل گردد.
معاون غذا و دارو ضمن تاکید مجدد بر تجویز و مصرف منطقی انواع داروها، بویژه آنتی بیوتیک ها ، افزود:
مقاومت میکروبی مشکلات زیادی برای فرد و جامعه ایجاد می کند که از جمله مهمترین آنها می توان به افزایش طول مدت بیماری، افزایش هزینه درمان ، شیوع بیماری های پیچیده تر و سختی درمان، افزایش مراجعات به پزشک و ایجاد کمبودهای مقطعی و کاذب از داروهای مرتبط اشاره کرد.
وی با بیان این که تجویز و مصرف نابجای آنتی بیوتیک ها علاوه بر خود فرد، می تواند سلامت همگان را تحت تأثیر قرار دهد، اظهار امیدواری کرد، با افزایش سطح آگاهی عموم مردم عزیز، شاهد کنترل و جلوگیری از مقاومت میکروبی و مشکلات جدی متعاقب آن برای سلامت مردم باشیم